Dobrodosli na www.baterije.org prezentaciju firme Borik export-import d.o.o.
U ponudi su hermeticke VRLA baterije bez odrzavanja za ups uredjaje i sisteme
 

Pogledajte po kojim standardima REMCO proizvodi VRLA baterije

 
 
 
Sertifikati izdati kao dokaz uspesnog poslovanja i proizvodnje olovnih VRLA baterija:
vds

Remco LTD je prosao sertifikaciju za VdS standard kvaliteta za bateriju RM12-7.2

VdS: Proveren. Odobren. Siguran.

VdS je nezavisna institucija koja osigurava sigurnost i povrenje u području zaštite od požara i sigurnosti vec desetinama godina i razvija napredne sigurnosne koncepte za značajna industrijska i komercijalna preduzeca, vodeće proizvođače i grupacije kompanija, kao i za preduzeca specijalistima u istrazivanju i nezavisnih stručnjaka.

Inspekcijske službe, certifikacija, " state-of-the-art " laboratorija i široka paleta usluga, obuke i publikacija stavljaju VDS u idealnu poziciju da ponudi jedinstvenu, kvalitetnu uslugu koja sve više postavlja nove standarde na međunarodnom tržištu.

Na ovom linku ukucajte REMCO potom kliknite na Hits in VDS certifications a zatim skrolujte ekran na dole
 
Jis standard
AS/NZS ISO 14001 : 2004 JAS-ANZ je osnovana 1991 od strane vlade Australije i Novog Zelanda sa ciljem da ojača odnos trgovine između dve zemlje i sa drugim zemljama. Ovim sporazumom između Australije i Novog Zelanda uspostavlja se: Upravni odbor, Tehnički savetodavni odbor i odbor za reviziju akreditacije. Zajedničkim sistemom akreditacije u Australiji i na Novom Zelandu (JAS-ANZ Ugovora) zahteva se od JAS-ANZ da radi zajednički sistem akreditacije i da ispune četiri cilja koji se odnose na integritet i poverenje, podršku trgovini, Veze i međunarodno prihvatanje.

JAS-ANZ nudi akreditacije za sledeće programe:

- Upravljanje sistemima sertifikacije kao što su sistemi upravljanja kvalitetom (AS / NZS ISO 9001),
- Sistema upravljanja životnom sredinom (AS / NZS ISO 14001) i drugi
- Sertifikacija proizvoda, kao što su Codemark, vodeni žig i drugi
- Sertifikaciju osoblja

Ovde mozete pogledati kopiju ovog sertifikata, kao i CE sertifikata
Na ovom linku takodje mozete videti validnost ovog sertifikata.
 
Jis standard
Japanski industrijski standardi (JIS) sadrzi standarde koji se koriste za industrijske aktivnosti u Japanu. Proces standardizacije je koordiniran od strane odbora za japanske industrijske standarde i objavljuje se preko Asocijacije za Japanske standarde.

U "Meiđi eri", privatna preduzeća su bila odgovorna za donošenje standarda, iako je Japanska vlada imala standarde i specifikacije dokumenata za nabavku za određenih artikala, kao što je municija.Oni su bili zaduzeni da formiraju zvanični standard (stari JES) u 1921. Tokom Drugog svetskog rata, pojednostavljeni standardi uspostavljeni su za povećanje proizvodnje.Postojeci udruzenje Japanskih standarda je osnovano posle poraza Japana u Drugom svetskom ratu 1945. Japanski propisi industrijskih standarda objavljeni su 1946, japanski standardi (novi JES) je formirana.

Industrijski Zakon o standardizaciji je usvojen u 1949, koji čini pravni osnov za sadašnje japanske industrijske standarde (JIS).

REMCO LTD. posluje po JIS C8704-2 standardu.
 
Jis standard

Underwriters Laboratories Inc (UL) je nezavisna organizacija za sertifikaciju bezbednosti proizvoda. Osnovana 1894, Kompanija ima svoje sedište u Northbrook-u, Ilinois. Ul razvija standarde i test procedure za proizvode, materijale, komponente, sklopove, alate i opremu, uglavnom se bavi bezbednoscu proizvoda. UL takođe procenjuje i potvrđuje efikasnost poslovanja kompanije kroz procese upravljanja kao i sistemskim programima registracije.

UL je jedna od nekoliko priznatih kompanija za takvo testiranje od strane američke federalne agencije za bezbednost i zdravlje na radu (OSHA). OSHA održava spisak odobrenih laboratorija za ispitivanje, poznat kao nacionalno priznate laboratorije za testiranje.


REMCO LTD. poseduje sertifikat izdat od strane UL laboratorije pod rednim brojem MH26337.

Ovde mozete pogledati kopiju ovog sertifikata.
Na ovom linku takodje mozete videti validnost ovog sertifikata.
 
Jis standard
RoHS Direktiva o ograničenju upotrebe određenih opasnih supstanci u električnoj i elektronskoj opremi 2002/95/EC (se obično naziva Direktiva za ograničenje opasnih materija ili RoHS) je usvojena u februaru 2003. U evropskoj uniji RoHS direktiva stupila je na snagu 1. jula 2006, i neophodno je da se sprovede i postane zakon u svakoj državi članici.

Ova direktiva ograničava upotrebu šest opasnih materija u proizvodnji raznih vrsta elektronske i električne opreme. Ona je tesno povezana sa Direktivom o otpadu opreme električnog i elektronskog porekla (VEEE) za 2002/96/EC koja definiše sakupljanje, reciklažu i preradu električne robe i deo zakonodavne inicijative da se reši problem ogromne količine otrovnih e-otpada.

REMCO LTD. poseduje sertifikat koji je u skladu sa RoHS direktivom pod rednim brojem C12M20710-5892.

Ovde mozete pogledati kopiju ovog sertifikata.
 
garancija baterija

Za svaku prodatu Ritar , Ultracell , MHB , Power Sonic, Chilwee ili Vision bateriju dajemo 12 meseci garancije za Standby rezim rada. Uslove garancije mozete videti u nastavku:

1) Garancija važi isključivo za baterije prodate od strane “Borik PLUS” d.o.o.
2) Garancija za baterije važi isključivo uz odgovarajuću nalepnicu zalepljenu na bateriji overenu pečatom, kao i overen racun.
3) Svaka baterija mora da bude odgovarajuće veličine, dimenzija i kapaciteta za datu primenu, kako bi garancija vazila..
4) Svaka baterija se mora puniti, prazniti, skladišti u skladu sa propisanim uputstvom koje se nalazi na ovom linku
5) Garancija iznosi 12 meseci ( osim ako na racunu nije drugacije iskazano ) od dana prodaje pri upotrebi u Ups uredjajima ili alarmnim centralama, a samo pri ekspolataciji baterije u tzv. Standby tj. Float režimu . Za odredjene rezime rada i modele baterija proizvodjaci daju od 3 do 6 meseci. O duzini garantnog roka kao i modelima baterija za koriscenje u bilo kom rezimu rada osim Standby, pitajte prodavca a garantni rok ce biti iskazan na racunu.
6) Pod uslovom da je baterija prodata u neispravnom stanju, garancija podrazumeva zamenu baterije u roku od 3 rdna dana od datuma prijema ili u slučaju trenutnog nemanja iste na stanju magacina povraćaj novca. Ukoliko je baterija prodata kao neispravna svi manipulativni troskovi idu na teret prodavca u suprotnom troskovi idu na teret kupca.

Procedura za pokretanje reklamacije:

Ako smatrate da je baterija neispravna dostavite je na nasu adresu: Borik PLUS d.o.o. Antifasisticke Borbe 10/29, 11070 Novi Beograd, bilo kurirom ili licno a nasa sluzba za reklamcije ce Vam izdati potvrdu o prijemu baterije/baterija koje ste reklamirali. U roku od 3 radna dana od datuma prijema ustanovicemo da li je Vasa reklamacija osnovana ili nije i izvestiti Vas o tome, bilo telefonom ili elektronski putem mejla. Ako se ispostavi da je reklamacija osnovana, sve troskove slanja cemo Vam refundirati a bateriju/baterije zameniti novim. U suprotnom troskovi idu na teret ulagaca reklamacije. Molimo Vas da posiljke ne saljete sa otkupninom jer ce svaka takva posiljka biti vracena posiljaocu.

Garancija ne važi:

1) Ukoliko je baterija oštećena zbog neispravnosti UPS sistema, usled prepunjavanja ili nedovoljnog punjenja baterije.
2) Ako postoje bilo kakva fizička oštećenja na kućistu baterije nastale usled topljenja ili udarca.
3) Ukoliko se baterija koristi u bilo kojoj drugoj primeni osim Standby.
4) Ako se na kontaktima baterije vide znakovi topljenja i/ili gareži, odnosno lemljenja.
5) Ukoliko se ne vide brojevi i slova na kućištu baterije kao i na nalepnici

Garanciju za baterije koje se koriste u bilo kom drugom rezimu osim STANDBY ne dajemo, iz prakticnih razloga koji su direktno povezani sa radnim vekom svake baterije;

- Kupci baterija koji nameravaju da bateriju koriste u nekim drugim rezimima koji nisu Standby, cesto ne postuju propise koje je sam proizvodjac napisao na kucistu baterije, kao ni propise koje smo mi napisali na samoj deklaraciji.
- Ovakvi kupci cesto nemaju ni punjac za bateriju i problem nastaje kad se baterija izprazni.
- Ovakvi kupci cesto pokusavaju da bateriju napune sa ispravljacima sto je pogresno. ( detaljan tekst ovde )
- Ovakvi kupci kada uvide da ispraznjenu bateriju sa ispravljacem ili na neki drugi nacin ne mogu napuniti, odustaju i ostavljaju praznu bateriju da stoji sve dok im ponovo ne zatreba i onda se pozivaju na garanciju i neispravnost .

Sve gore navedeno ne moze se ( pod uslovom da je uradjaj ispravan ) desiti u uredjajima koji bateriju ekploatisu u Standby rezimu.

Borik PLUS d.o.o. kao distributer nema nameru da kupce obmane ili im proda bateriju po svaku cenu, vec zeli da svima predoci sta baterija moze da pruzi i kako se sa njom mora postupati. Jedino pravilnom upotrebom baterija ce pruziti svoj maksimum a koji je za neke modele i 15 godina.

Svi kupci baterija ostvaruju pravo na garanciju uz overen racun izdat od strane "Borik PLUS" d.o.o. kao i overenu nalepnicu na kucistu baterije
Made By Nemanja Marjanovic - JUN 2011
Copyright © BORIK d.o.o. Beograd 2011.
Sva prava zadržana. Zabranjeno je kopiranje sadrzaja u celini ili delovima bez dozvole.